Umoe inngår samarbeid med Kongsberg knyttet til levetidsforlengelse av Skjold-klasse korvetter

Pressemelding

Mandal, 10 september 2020

UMOE og KONGSBERG inngår samarbeid knyttet til levetidsforlengelse av Skjold-klasse korvetter

 

Umoe Mandal AS og Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) inngår samarbeid knyttet til levetidsforlengelse av Skjold-klasse korvetter. Regjeringen la fram forslag den 29. mai om å fremskynde levetidsforlengelse av sjøforsvarets korvetter som tiltak for økt aktivitet i norsk maritim næring.

UMOE og KONGSBERG, sammen med et stort antall leverandører fra norsk maritim næring tilbyr moderne teknologi for økede militære kapabiliteter, og ikke minst en mer miljøvennlig- og kostnads effektiv drift av klassen. Levetidsforlengelsen av fartøyene vil foregå ved verftet i Mandal i tett samarbeide med KONGSBERG og øvrige leverandører.

«Levetidsforlengelsen vil kunne befeste det gode og langsiktige samarbeide med Forsvaret, og sikre at fartøyenes unike ytelser og kapasiteter ivaretas, og ytterligere forbedres. Samtidig vil det sikre arbeidsplasser i en krevende tid for industrien.» Sier Tom Svennevig, daglig leder for UMOE Mandal.

«Regjeringens fremskynding av oppgradering av Skjold-klassen ønskes velkommen og er et viktig bidrag til norsk forsvarsindustri i en utfordrende tid. Vi gleder oss til å starte dette samarbeidet som først og fremst skaper muligheten for å ivareta arbeidsplasser i norsk industri, men også utfordrer oss på å finne gode løsninger og utvikle teknologi som bidrar positivt inn til forsvarsevnen.» Sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

UMOE Mandal har konstruert og bygget Skjold-klasse korvettene til Forsvaret og KONGSBERG har vært en sentral leverandør av kampsystemet og integrasjon av delsystemer i dette. «Sammen representerer UMOE Mandal og KONGSBERG bred og dyp kompetanse på plattformen og alle delsystemene ombord som sikrer nødvendig kompetanse og evne for å støtte Forsvarets behov gjennom programmet og levetiden.» Sier Kjetil R. Myhra, divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

 

For mer informasjon:

UMOE: Tom Svennevig, daglig leder, Umoe Mandal AS,

Tel.: (+47) 909 42 330.

 

Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør, Kongsberg Gruppen ASA,

Tel.: (+47) 916 10 798.